Avenues Residence

Jacoby Architects designed this remodel and addition of an existing structure for close friends. The house is perched on the upper ledge of city creek canyon, with views spanning up the canyon and out to the Great Salt Lake. The design capitalizes on every available view, bringing daylight in at every corner.

The existing low gabled roof was replaced with a multi-tiered arrangement of high flat roofs overhanging clear-story windows, each anchored to the ground with a series of board-form concrete towers. This is all accentuated by a large light-filled corridor that not only forms the main entrance, but also provides organization for the interior spaces, divides the exterior pool decks, and extends out into a grand view toward the canyon.

The owners were a talented couple with skills comprised in general contracting, interior design, and kitchen design. Their design collaboration and full participation throughout the process made this project incredibly rewarding and successful.


Photos

Process

Drawings